Broj pregledavanja: 75

Stara kamena kuća iz doba baroka u centru Visa

ID: 554-1
  Kamena kuća , prodaja
  270.000,00 € 2.001.469,50 kn
  Površina: 132,00 m²
  Sobnost: 2
  Grad
  Vis
  Šira lokacija
  Vis
  Otok
  Vis
  Cijena/m²
  2.045,45 €
  Površina
  132,00 m²
  Sobnost
  2
  Katnost
  pri,prv,dru,man
  Stara kamena kuća u samom centru Visa (100 m od trajektne luke), 50 m od mora. Sastoji se od 3+1 etaže - konobe u prizemlju, prvog i drugog kata, te potkrovlja koje je do sada bilo neiskorišteno. Ukupna površina - brutto oko 132 m2. 2011. god. dobivena je građevinska dozvola i izrađen projekt podizanja krovišta za 1,50 m kako bi se dobila još jedna etaža - mansarda. Iz mansarde pruža se pogled na cijeli viški zaljev i luku. Sve je plaćeno i spremno za adaptaciju i nadogradnju. Uz kuću (koja je kompletno od kamena) ide idealni dio zatvorenog dvora, vanjsko kameno stepenište, te stara kamena kućica površine cca. 20 m2. Iz dvora na prvu etažu stiže se vanjskim kamenim stepeništem, a na prednjoj fasadi nalazi se kameni balkon. Oluci su također kameni. Kuća je barokni kulturni spomenik - pod zaštitom UNESCO-a. Vlasništvo 1/1. Otok Vis najudaljeniji je i najistureniji hrvatski otok, od kopna je udaljen 45 km, pripada mediteranskom tipu klime s vrućim ljetom. Temperature su u ljetnim mjesecima iznad 24°C, a u zimskim iznad 6ºC. S ostatkom svijeta povezan je preko trajektne luke Split, a put do Visa traje oko 2 sata i 20 minuta. Otok Vis, kao i njegova naselja, imaju iznimno zanimljivu povijest. Prvo naselje na otoku pod imenom Issa osnovali su grčki kolonisti sa Sicilije iz Sirakuze, u 4. stoljeću prije Krista. Antička Issa razvila se u urbano i gospodarsko središte ovog dijela Jadrana. U prirodne ljepote otoka Visa, a ujedno i najposjećenije turističke destinacije ubrajaju se Modra špilja na obližnjem otoku Biševu, Zelena špilja na Ravniku i Kraljičina špilja na Visu, a od povijesnih znamenitosti valja spomenuti Titovu špilju, obnovljeni spomenik poginulim mornarima u bitci kod Visa. Akvatorij oko Visa poznat je po svojim pučinskom otocima (Brusnik, Sv. Andrije, Jabuka, Palagruža). U ostale atrakcije koje se preporučuju posjetiti su ostaci antičkog grada Isse, arheološki muzej grada Visa, podzemni tuneli i bunkeri, a za malo opuštanja tu je i ljetno kino na otvorenom. Vis je gusto premrežen cestama, makadamskim i pješačkim stazama, tako da na njemu nema nedostupnog ili neprohodnog dijela. Iz tog razloga mnogima su privlačne šetnje po obližnjim brdima i dolinama od kojih je najpoznatiji najviši vrh otoka Visa – Hum, s kojeg se pruža nevjerojatan pogled na Jadran. Ostale lokacije su Krušovica i Podhumlje, Talež i Vela Gomila, Plisko polje i Sveti vid. Kupanje na Visu nezaboravan je doživljaj prvenstveno zbog čistoće pučinskog mora koje ga oplakuje. Jedne od najljepših plaža Visa i okolice su gradska plaža Prirovo, Grandovac, Zaglav, Stiniva i mnoge druge.

  Otok Vis


  Otok Vis je istureni otok u Jadranskom moru, udaljen od obale 45 kilometara i naseljen još od pretpovijesnog razdoblja. Dva veća mjesta na otoku su Vis i Komiža, u unutrašnjosti su se razvila naselja Podselje, Marine Zemlje, Podšpilje, Žena Glava, Podhumlje i Podstražje, a na jugoistoku otoka naselja Milna, Brgujac i Rukavac.

  Kroz povijest su na Visu bili razvijeni ribarstvo i vinogradarstvo. Uz sredozemnu klimu i osamljenost na pučini, danas se stanovništvo bavi turističkim djelatnostima. Uz prirodne ljepote, zanimljivu povijest i bogate gastronomske delicije, otok Vis šalje pravu pozivnicu za kupnju nekretnine ili zemljišta.


  Znamenitosti

  Na otoku Visu možete razgledati velik broj znamenitosti, od ostataka antičkog grada Isse, preko raznolikih sakralnih građevina poput samostana i crkvica, utvrda iz raznih ratnih povijesnih razdoblja, podzemnih tunela i bunkera do gradske arhitekture iz razdoblja neoklasicizma i secesije. Uz arhitektonska i građevinska rješenja, možete uživati u prirodnim ljepotama vjetrovitog otoka.


  Zanimljivosti

  Kao jedna od najljepših uvala na jadranskoj obali ističe se uska uvala Stiniva. Uvala je s obje strane okružena kamenim stijenama koje su neprohodne, a do šljunčane plaže u uvali se dolazi zahtjevnom stazom. Za sve avanturističkog duha, ova će uvala biti pravi odabir i osigurat će jedinstveno iskustvo.

  Ostali podaci

  • Udaljenost do mora:
   50 m

  Prostorije (objekti) uz nekretninu

  • Balkon
  • Vrt

  Kontaktirajte agenta

  Polja označena sa * su obavezna

  Prikazane cijene u Kn su okvirne i izračunate su na osnovu cijene u Eurima i srednjeg tečaja HNB u tekućem danu.

  Slične nekretnine

  Kuća na otoku Visu, smještena u lijepom okruženju

  Pov.: 196,00 m²

  Sobnost: 4

  290.000,00 €

  Kuća na mirnoj lokaciji na otoku Visu

  Pov.: 135,00 m²

  Sobnost: 5

  140.000,00 €