Broj pregledavanja: 491

Građevinsko zemljište na Šolti, prodaja

ID: 2118-1
  Građevinsko zemljište , prodaja
  83.900,00 €
  75.000,00 € 562.215,00 kn
  Površina: 839,00 m²
  Grad
  Šolta
  Šira lokacija
  Stomorska
  Otok
  Šolta
  Cijena/m²
  89,39 €
  Površina
  839,00 m²

  Građevinsko zemljište na Šolti, prodaja

  Posredujemo u prodaji atraktivnog građevinskog zemljišta u šarmantnoj Stomorskoj na otoku Šolti, samo 200m od mora. Ukupna mu je površina 839m2. Na ovom zemljištu se može izgraditi lijepa obiteljska kuća s podrumom, suterenom, prizemljem i dva kata. Smješteno je u M1 zoni mješovite namjene. Zemljište ima pristup cestom i potrebnu infrastrukturu. Odavde se pruža i vrlo lijep pogled na more i uvalu. Vlasništvo uredno.

  Standardna poslovna politika naše agencije za nekretnine je organiziranje razgledavanja nekretnine nakon što je klijent potpisao naš standardni agencijski ugovor. Potpisivanje ovog ugovora osnovni je uvjet na koji se nastavljaju daljnje aktivnosti povezane s kupnjom nekretnine, a to sve je utemeljeno na Zakonu o posredovanju u prometu nekretnina i Zakonu o zaštiti podataka.

  Otok Šolta


  Otok Šolta je jedan od srednje-dalmatinskih otoka, smješten zapadno od otoka Brača, južno od otoka Hvara i nedaleko od Splita. Od kopna je odijeljen Splitskim kanalom, a podijeljen je na mnogobrojna naselja u unutrašnjosti i uz obalu otoka. Posebnu zanimljivost čini sedam otočića na zapadnoj strani otoka, od kojih je na najvećem sagrađena i crkva s Benediktinskim samostanom.

  Otok Šoltu u unutrašnjosti čine šoltanska polja Gornje polje, Srednje polje i Donje polje, koja se odlikuju zemljom crvenicom i mnogobrojnim vinogradima, voćnjacima, maslinicima i vrtovima punim plodovima. Uz poljoprivredna zemljišta za kupnju, na otoku se mogu pronaći i mnogobrojna građevinska zemljišta i nekretnine za prodaju.


  Znamenitosti

  Otok Šoltu odlikuju mnogobrojne sakralne građevina pa se tako ističu crkva sv. Nikole u Stomorskoj, crkva Bogorodice u Nečujmu, crkva sv. Ivana u Gornjem Selu, crkva sv. Stjepana u Grohotama, crkva sv. Martina u Donjem Selu te mnoge druge manje crkve razbacane po otoku. Uz navedeno, na otoku postoji više od 200 povijesnih pronalazaka (mozaici, sarkofazi, tornjevi…)čak iz doba prethistorije.


  Zanimljivosti

  Simbol otoka je 'čuvita' koja označava malu sovu. Nekad pogrdan naziv, danas poprima pozitivne konotacije, a stanovnici Šolte nerijetko se nazivaju 'čuvitari'.

  Ostali podaci

  • Udaljenost od centra:
   200 m
  • Udaljenost do mora:
   200 m

  Opis nekretnine

  • Prilaz - asfaltirani
  • Pogled na more

  Kontaktirajte agenta

  Prikazane cijene u Kn su okvirne i izračunate su na osnovu cijene u Eurima i srednjeg tečaja HNB u tekućem danu.

  Slične nekretnine

  Građevinsko zemljište u Grohotama, otok Šolta

  Pov.: 800,00 m²

  40.050,00 €