Broj pregledavanja: 317

Građevinsko zemljište Vis, odličan potencijal

ID: 1893-1
  Građevinsko zemljište , prodaja
  140.000,00 € 1.062.381,04 kn
  Površina: 1.317,00 m²
  Grad
  Vis
  Šira lokacija
  Vis
  Otok
  Vis
  Cijena/m²
  106,30 €
  Površina
  1.317,00 m²

  Prodaje se fantastično građevinsko zemljište na otoku Visu, ukupne površine 1317 m². Na parceli se nalazi nekoliko starih kamenih kuća koje bi trebalo srušiti kako bi se izgradila nova kuća. To može biti prekrasna i prostrana moderna vila s tradicionalnim kamenim detaljima koja može imati do četiri etaže (podrum, prizemlje i dva gornja kata), a svaka etaža može imati maksimalnu veličinu od 110 m2. Ovakva nekretnina može biti Vaš vlastiti komadić raja koji se nalazi na udaljenosti od oko 12 kilometara od očaravajućeg grada Visa na sjevernoj strani otoka i otprilike 1 km od zaljeva s kristalno čistim morem na južnoj strani.

  Otok Vis nalazi se 45 kilometara od kopna. S ostatkom svijeta povezan je preko splitske trajektne luke, a put do Visa traje oko 2 sata i 20 minuta. Otok Vis ima vrlo zanimljivu povijest. Prvo naselje na otoku (Issa) osnovali su grčki kolonisti u 4. stoljeću prije Krista. Drevna Issa razvila se u urbano i gospodarsko središte ovog dijela Jadrana. Najposjećenije turističke destinacije na otoku obuhvaćaju Modru špilju na obližnjem otoku Biševu, Medvidinu špilju, otok Brusnik i zaljev Stiniva. Otok je također odlična polazna točka za posjet otoku Palagruži. Ostale atrakcije uključuju ostatke drevnog grada Issa, arheološki muzej grada Visa, podzemne tunele i bunkere.

  Otok Vis


  Otok Vis je istureni otok u Jadranskom moru, udaljen od obale 45 kilometara i naseljen još od pretpovijesnog razdoblja. Dva veća mjesta na otoku su Vis i Komiža, u unutrašnjosti su se razvila naselja Podselje, Marine Zemlje, Podšpilje, Žena Glava, Podhumlje i Podstražje, a na jugoistoku otoka naselja Milna, Brgujac i Rukavac.

  Kroz povijest su na Visu bili razvijeni ribarstvo i vinogradarstvo. Uz sredozemnu klimu i osamljenost na pučini, danas se stanovništvo bavi turističkim djelatnostima. Uz prirodne ljepote, zanimljivu povijest i bogate gastronomske delicije, otok Vis šalje pravu pozivnicu za kupnju nekretnine ili zemljišta.


  Znamenitosti

  Na otoku Visu možete razgledati velik broj znamenitosti, od ostataka antičkog grada Isse, preko raznolikih sakralnih građevina poput samostana i crkvica, utvrda iz raznih ratnih povijesnih razdoblja, podzemnih tunela i bunkera do gradske arhitekture iz razdoblja neoklasicizma i secesije. Uz arhitektonska i građevinska rješenja, možete uživati u prirodnim ljepotama vjetrovitog otoka.


  Zanimljivosti

  Kao jedna od najljepših uvala na jadranskoj obali ističe se uska uvala Stiniva. Uvala je s obje strane okružena kamenim stijenama koje su neprohodne, a do šljunčane plaže u uvali se dolazi zahtjevnom stazom. Za sve avanturističkog duha, ova će uvala biti pravi odabir i osigurat će jedinstveno iskustvo.

  Kontaktirajte agenta

  Prikazane cijene u Kn su okvirne i izračunate su na osnovu cijene u Eurima i srednjeg tečaja HNB u tekućem danu.

  Slične nekretnine

  Građevno zemljište na atraktivnoj lokaciji u Visu

  Pov.: 1.400,00 m²

  350.000,00 €

  Građevinsko zemljište na otoku Visu

  Pov.: 1.162,00 m²

  65.000,00 €