Broj pregledavanja: 64

Samostojeća kuća na atraktivnom zemljištu, Solin

ID: 1882-1
  Samostojeća kuća , prodaja
  500.000,00 €
  399.000,00 € 2.943.462,90 kn
  Površina: 300,00 m²
  Sobnost: 7
  Grad
  Solin
  Šira lokacija
  Centar
  Cijena/m²
  1.330,00 €
  Površina
  300,00 m²
  Površina parcele
  835 m²
  Sobnost
  7
  Katnost
  prv
  Garaža
  1

  Prodaje se samostojeća kuća na jako atraktivnom zemljištu u blizini centra Solina. Površina zemljišta je 835 m2, a ukupna površina kuće iznosi cca 300 m2. Kuća u naravi ima tri stana - jedan stan je smješten u prizemlju, a dva stana su na visini prvog kata. Nekretnina ima i garažu. Kuća je u svome izvornom stanju te ju je potrebno urediti. Atraktivna pozicija i mogućnost gradnje čine ovu nekretninu iznimno zanimljivom kako za miran obiteljski život, tako i potencijalnim investitorima za gradnju novog objekta.

  Grad Solin odlična je i sve popularnija lokacija za kupnju nekretnina. Blizina Splita i zračne luke čine ga dobrim izborom kako za cjelogodišnje stanovanje tako i za bavljenje turizmom tj. za posao iznajmljivanja.

  Solin


  Solin je grad u srednjoj Dalmaciji, smješten sjeveroistočno od Splita i okružen planinama Kozjak i Mosor. Solin svoju povijest gradi još od 3. stoljeća prije Krista kada je postojao kao grčka kolonija pod imenom Salona. Danas je Solin 21. grad po broju stanovnika u Hrvatskoj, što duguje priljevu stanovništva zbog razvoja industrije cementa.

  Uz proizvodnju cementa, Solin obilježavaju brodogradilište 'Viktor Lenac' , Jadranska pivovara, punionica pića Coca Cole i tvornica auto dijelova i jedrilica Ad plastik. S obzirom na blizinu gradu Splitu, na području Solina smjestile su se mnoge tvrtke i prodajni centri pa je tako učestala potraga za nekretninama i građevinskim zemljištima.


  Znamenitosti

  Zanimljive zidine s kulama, forum s hramovima, groblja i amfiteatar samo su neke od znamenitosti koje se mogu razgledati i koje obilježavaju rimsko razdoblje. Uz navedeno, brojne su sakralne građevine, te posebno istaknuta Šuplja crkva, starohrvatska crkva i krunidbena crkva sv. Petra i Mojsija.


  Zanimljivosti

  U rijeci Jadro, koja protječe kroz grad Solin, živi endemska vrsta mekousne pastrve, poznate pod imenom ''Solinka''. Osim zanimljive pastrve, na rijeci se nalazi i Gospin otok na kojem su otkriveni brojni nalazi iz starohrvatskog razdoblja te na kojem je obilježen dolazak pape Ivana Pavla II. 1998. godine.

  Opis nekretnine

  • Asfaltirani prilaz
  • Blizina centra
  • Blizina škole
  • Miran predio
  • Velika terasa

  Prostorije (objekti) uz nekretninu

  • Garaža
  • Vrt

  Kontaktirajte agenta

  Prikazane cijene u Kn su okvirne i izračunate su na osnovu cijene u Eurima i srednjeg tečaja HNB u tekućem danu.