Broj pregledavanja: 1007

Odlično građevinsko zemljište s pogledom na more, Čiovo

ID: 1825-1
  Građevinsko zemljište , prodaja
  150.000,00 € 1.136.295,60 kn
  Površina: 1.200,00 m²
  Grad
  Trogir
  Šira lokacija
  Čiovo
  Otok
  Čiovo
  Cijena/m²
  125,00 €
  Površina
  1.200,00 m²

  Prodajemo građevinsko zemljište na otoku Čiovu, s prostranom veličinom od otprilike 1200 m2. Parcela se nalazi na udaljenosti od otprilike 150 metara od kristalno čistog mora, u prekrasnom i mirnom predjelu s lijepim pogledom na more, sjeveroistočne orijentacije. S obzirom na zonu u kojoj se zemljište nalazi, budući vlasnik ima mogućnost gradnje prizemlja, dva kata i visokog potkrovlja; ovo može biti moderna vila otvorenog rasporeda ili manja zgrada s apartmanima koji se mogu iznajmljivati. Kompletna infrastruktura dostupna je u neposrednoj blizini nekretnine, a postoji i direktan pristupni put, što je odlična prednost. Vlasništvo je uredno.

  Čiovo je lijepi otok smješten u srednjoj Dalmaciji i popularna je destinacija za odmor, poznata po svojoj ugodnoj mediteranskoj klimi, šarmantnom malom arhipelagu, bujnoj mediteranskoj vegetaciji, izvrsnim plažama i kristalno čistom moru. Ukupna površina otoka iznosi ukupno nešto manje od 30 km2, a postoje dva mosta koja ga povezuju s kopnom, jedan od njih je otvoren nedavno – u ljeto 2018. godine. Najveća naselja na otoku su Okrug Gornji, Okrug Donji, Žedno, Slatine i Arbanija. Ova simpatična naselja imaju svoje lijepe znamenitosti, po nekoliko trgovina, restorana i kafića. Grad Trogir udaljen je tek nekoliko kilometara odavde, a tamo možete pronaći mnoštvo izvrsnih sadržaja kao i očaravajuću gradsku jezgru koja je pod zaštitom UNESCO-a; ovdje se nalaze mnogi prekrasni spomenici arhitekture, a vrijedi izdvojiti katedralu svetog Lovre koju krasi portal Majstora Radovana, poznatog hrvatskog kipara i arhitekta iz 13. stoljeća. Ovakva kombinacija prirodnih i kulturnih ljepota privlači sve više turista, kao i kupaca nekretnina.

  Trogir


  Grad Trogir srednje-dalmatinski je hrvatski grad, kojeg su osnovali grčki kolonisti s otoka Visa. Smješten je na obali Kaštelanskog zaljeva, na otoku između Čiova i kopna s kojim je povezan kamenim mostom. Trogir se sastoji od osam naselja: Arbanija, Divulje, Drvenik Mali, Drvenik Veliki, Mastrinka, Plano, Trogir i Žedno, a u okolici se nalaze općine Marina, Okrug i Seget.

  Područje grada omeđeno je općinom Rogoznica i gradom Šibenikom na zapadnoj strani , Kaštelanskom zagorom na sjevernoj strani te otokom Šolta na južnoj strani. Primarna djelatnost oslanja se na poljoprivredna zemljišta s voćarskim kulturama te ribarstvo, a slijede je brodogradnja kao sekundarna djelatnost te u konačnici turizam, kao tercijarna djelatnost.


  Znamenitosti

  Kada je riječ o znamenitostima grada Trogira, posebno treba istaknuti djelo majstora Radovana - Trogirsku katedralu, ali i veliku i malu palaču Ćipiko, Muzej grada, Knežev dvor, Crkvu sv. Sebastiana i loža, Benediktinski i Dominikanski samostan, gradske zidine i južna vrata, sjeverna vrata, kulu sv. Marka te mnoge druge.


  Zanimljivosti

  Grad Trogir je 1997. godine, na 21. zasjedanju, uvršten u popis spomenika Svjetske kulturne baštine UNESCO-a. Uz navedeno, 1271. godine je u Trogiru otvorena prva ljekarna u Europi, što potvrđuju kopije originalnih dokumenata sačuvanih u gradskom muzeju.

  Ostali podaci

  • Orijentacija:
   Sjeveroistok
  • Udaljenost do mora:
   150 m

  Opis nekretnine

  • Prilaz - asfaltirani
  • Blizina centra
  • Miran predio
  • Pogled na more

  Kontaktirajte agenta

  Prikazane cijene u Kn su okvirne i izračunate su na osnovu cijene u Eurima i srednjeg tečaja HNB u tekućem danu.

  Slične nekretnine

  Građevinsko zemljište s pogledom na more, Čiovo

  Pov.: 734,00 m²

  170.000,00 €