Broj pregledavanja: 104

Građevinsko zemljište sa pogledom na more, Brač

ID: 1702-1
  Građevinsko zemljište , prodaja
  170.000,00 € 1.261.066,80 kn
  Površina: 1.010,00 m²
  Grad
  Supetar
  Šira lokacija
  Splitska
  Otok
  Brač
  Cijena/m²
  168,32 €
  Površina
  1.010,00 m²

  Prodajemo građevinsko zemljište na lijepoj lokaciji, ukupne površine 1010 m2, udaljena od mora oko 35 m, položaj terena je pod blagim nagibom. Zemljište je pravilnog pravokutnog oblika i na njemu je dozvoljena gradnja podrum+prizemlje+1.kat i potkrovlje. Potrebna infrastruktura nalazi se u blizini parcele. Vlasništvo uredno.

  Splitska je priobalno mjesto na otoku Braču, nalazi se 3 km istočno od Supetra, u čijem je administrativnom sastavu. Naselje se razvilo u 16. st., nakon 13. st. u kojem su ga razorili omiški gusari. U Splitskoj se u antičko doba nalazila luka iz koje se izvozio brački kamen korišten za izgradnju Dioklecijanove palače u Splitu. U neposrednoj blizini Splitske, u kamenolomima Rasohe i danas se može vidjeti reljef Herakla uklesan u stijeni, djelo jednog od Dioklecijanovih klesara. U 16. stoljeću postaje poznata ne samo kao lijepo mjesto, nego kao i sigurna pomorska luka u tom dijelu Brača.

  Crkva posvećena Blaženoj Djevici Mariji sagrađena je na temeljima ranije crkve iz 1228. godine. Vrijedni spomenik je i dvorac obitelji Cerinić iz 1577. i crkvica sv. Jadre na putu prema Škripu iz petog stoljeća.Vrijedni mještani ovog pitoresknog mjesta se ponajviše bave turizmom, a zatim i poljodjelstvom, maslinarstvom i vinogradarstvom.

  Splitska je idealno mjesto za obiteljski odmor i za posjetitelje koji vole uživati u domaćoj hrani, vinu i istinskom mediteranskom ambijentu. Svakodnevno je više puta povezana trajektnom linijom Split-Supetar. Blizina Supetra koji je središte otoka Brača pruža dodatne mogućnosti sportske rekreacije, izleta i zabave. Najpoznatije ljetovalište Bol i slavna plaža Zlatni Rat su udaljeni svega 35 km.   

  Ostali podaci

  • Udaljenost do mora:
   35 m

  Opis nekretnine

  • Blizina plaže
  • Pogled na more

  Kontaktirajte agenta

  Polja označena sa * su obavezna

  Prikazane cijene u Kn su okvirne i izračunate su na osnovu cijene u Eurima i srednjeg tečaja HNB u tekućem danu.