Broj pregledavanja: 84

Atraktivno građevinsko zemljište s pogledom na more

ID: 1636-1
  Građevinsko stambeno zemljište , prodaja
  95,00 €
  75,00 € 556,35 kn
  Površina: 4.033,00 m²
  Grad
  Solin
  Šira lokacija
  Rupotina
  Cijena/m²
  0,02 €
  Površina
  4.033,00 m²

  Prodajemo građevinsko zemljište s prekrasnim pogledom na more, svega 15 min vožnje od centra Splita. Ukupna površina zemljišta 4033 m2, nalazi se odmah uz pristupnu cestu, jugozapadne orijentacije. Mogućnost gradnje više stambenih objekata, koeficijent izgrađenosti 30%, maksimalna visina suteren-prizemlje + 2 kata. Po dogovoru mogućnost kupnje manje kvadrature. Vlasništvo uredno.

  Solin


  Solin je grad u srednjoj Dalmaciji, smješten sjeveroistočno od Splita i okružen planinama Kozjak i Mosor. Solin svoju povijest gradi još od 3. stoljeća prije Krista kada je postojao kao grčka kolonija pod imenom Salona. Danas je Solin 21. grad po broju stanovnika u Hrvatskoj, što duguje priljevu stanovništva zbog razvoja industrije cementa.

  Uz proizvodnju cementa, Solin obilježavaju brodogradilište 'Viktor Lenac' , Jadranska pivovara, punionica pića Coca Cole i tvornica auto dijelova i jedrilica Ad plastik. S obzirom na blizinu gradu Splitu, na području Solina smjestile su se mnoge tvrtke i prodajni centri pa je tako učestala potraga za nekretninama i građevinskim zemljištima.


  Znamenitosti

  Zanimljive zidine s kulama, forum s hramovima, groblja i amfiteatar samo su neke od znamenitosti koje se mogu razgledati i koje obilježavaju rimsko razdoblje. Uz navedeno, brojne su sakralne građevine, te posebno istaknuta Šuplja crkva, starohrvatska crkva i krunidbena crkva sv. Petra i Mojsija.


  Zanimljivosti

  U rijeci Jadro, koja protječe kroz grad Solin, živi endemska vrsta mekousne pastrve, poznate pod imenom ''Solinka''. Osim zanimljive pastrve, na rijeci se nalazi i Gospin otok na kojem su otkriveni brojni nalazi iz starohrvatskog razdoblja te na kojem je obilježen dolazak pape Ivana Pavla II. 1998. godine.

  Ostali podaci

  • Orijentacija:
   Jugozapad

   Dozvole

  • Građevinska dozvola

  Opis nekretnine

  • Pogled na more

  Kontaktirajte agenta

  Polja označena sa * su obavezna

  Prikazane cijene u Kn su okvirne i izračunate su na osnovu cijene u Eurima i srednjeg tečaja HNB u tekućem danu.