Broj pregledavanja: 104

Imanje sa starom kamenom kućom, Sinj

ID: 1583-1
  Građevinsko zemljište , prodaja
  140.000,00 € 1.038.525,60 kn
  Površina: 5.800,00 m²
  Grad
  Sinj
  Šira lokacija
  Glavice
  Cijena/m²
  24,14 €
  Površina
  5.800,00 m²

  Prodaje se imanje smješteno na mirnoj i lijepoj lokaciji na području Sinja. Ukupna površina imanja iznosi 5800 m2, a od toga je 1400 m2 građevne površine. Na imanju se nalazi stara kamena kuća površine 94 m2 kojoj je potrebna rekonstrukcija. Cjelokupna infrastruktura se nalazi na zemljištu. Vlasništvo uredno.

  Sinj administrativno pripada Splitsko-dalmatinskoj županiji. Ukupna površina je 194,27 km2. Prema posljednjem popisu stanovništva provedenom 2011. godine Sinj s užom okolicom ima 24 832 stanovnika, dok u samom gradu živi 11 448 stanovnika. Sinj se nalazi u srcu Dalmatinske zagore, na 320 metara nadmorske visine, 30 km udaljen od Jadranskoga mora. Okružen je surim planinskim ljepoticama Kamešnicom, Svilajom i Dinarom, na rubu plodnoga Sinjskog polja kojemu život udahnjuje bistra i studena Cetina. Zbog specifičnosti geografskog položaja Sinja koji se nalazi u kotlini, a tek tridesetak kilometara od mora, klimatski se isprepleću umjereno kontinentalna i submediteranska klima. Olakšanje u vrućim i sušnim ljetnim danima donose svježe noći kojima pridonosi blizina planinskih masiva. Oborine su znatnije u zimskom dijelu godine, kad se temperatura može spustiti vrlo nisko. Grad Sinj i Cetinska krajina od davnina su vezani uz uzgoj i treniranje konja. Sinjska alka se održava već gotovo tri stoljeća, a grad Sinj je tradicionalno domaćin mnogim domaćim i međunarodnim galopskim i preponskim turnirima. Sinjski aerodrom, popularni Piket, nosio je službeno ime Zrakoplovna baza Sinj – Aerodrom Split i povezivao je Split i Zagreb te Split i Dubrovnik. Putnici su se iz Splita prevozili autobusom na sinjski aerodrom. Zračni promet se odvijao sve do otvaranja aerodroma u Resniku 1964. godine. Sinj je idealan za aktivan odmor u prirodi jer nudi raznolik izbor aktivnosti kao npr. jahanje, paragliding, padobranstvo, airsoft, paintball, planinarenje, biciklizam...

  Sinj


  Sinj je grad u Splitsko-dalmatinskoj županiji, smješten na 320 metara nadmorske visine, s istočne i sjeverne strane okružen rijekom Cetinom te je središte Sinjske i Cetinske krajine. Okružuju ga planine Dinara, Kamešnica, Svilaja i Mosor te brda Plišivica i Visoka. Uz položaj i kontinentalnu klimu, zime su oštre i hladne, a ljeta vruća.

  Za sve koji vole mirna mjesta bez gradske vreve, gradić Sinj u dalmatinskoj Zagori pravo je mjesto za ugodan život. U ponudi nekretnina možete pronaći građevinska zemljišta, kuće ili stanove za prodaju.


  Znamenitosti

  Grad Sinj bogat je skulpturama i spomenicima koji krase ulice i nose zanimljive povijesne priče. Među najzanimljivijim spomenicima ističu se nadgrobni spomenik rimskog dječaka Gaja Laberija, spomenik alkaru, fontana Petrovac, fontana na Pjaci, monumentalna skulptura ''Tri generacije'', bista Dinka Šimunovića te mnoge druge.


  Zanimljivosti

  Grad Sinj poznat je po tradicionalnom održavanju Sinjske alke, viteške igre kojom se obilježava pobjeda nad Turcima 1715. godine. Održava se svake godine u nedjelju u prvoj trećini mjeseca kolovoza. 2010. godine Sinjska je alka uvrštena u UNESCO-ov popis svjetske nematerijalne baštine.

   Dozvole

  • Građevinska dozvola
  • Lokacijska dozvola
  • Uporabna dozvola

  Opis nekretnine

  Kontaktirajte agenta

  Polja označena sa * su obavezna

  Prikazane cijene u Kn su okvirne i izračunate su na osnovu cijene u Eurima i srednjeg tečaja HNB u tekućem danu.

  Slične nekretnine

  Građevinsko zemljište kraj Sinja

  Pov.: 6.045,00 m²

  241.800,00 €