Broj pregledavanja: 109

Građevinsko zemljište na Duilovu

ID: 1164-1
  Građevinsko zemljište , prodaja
  220.000,00 €
  200.000,00 € 1.483.608,00 kn
  Površina: 946,00 m²
  Grad
  Split
  Uža lokacija
  Duilovo
  Cijena/m²
  211,42 €
  Površina
  946,00 m²
  Mogućnost gradnje stambeno-poslovnog objekta Pr+1k+N (garažni prostor u prizemlju, kat poslovne namjene i stambeno nadgrađe). Brutto tlocrtne površine cca 100 m2. Građevinska dozvola: UP/I 361-03/01-02/00049. Sve komunalije plaćene. Vlasništvo uredno.

  Split


  Split je najveći grad i upravno središte Splitsko-dalmatinske županije te drugi po veličini grad u Hrvatskoj. Smješten je na Splitskom poluotoku, s najstarijom jezgrom podno brda Marijan, a okružuju ga dalmatinski otoci Brač, Hvar, Šolta i Čiovo.

  Splitu su kroz niz godina pripajana mnoga okolna naselja i današnji gradovi koji su se kasnije osamostalili, a danas su vrlo atraktivne lokacije kada su u pitanju prodaja i kupnja nekretnina. To su primjerice Kaštela, Seget, Dugopolje te mnoga druga mjesta i općine.


  Znamenitosti

  Nastanak grada Splita povezuje se s gradnjom Dioklecijanove palače, koja je uz podrume same palače, Peristil, katedralu sv. Duje, Prokurative i Jupiterov hram jedna od najznačajnijih znamenitosti grada. Od 1979. godine Dioklecijanova palača pod UNESCO-ovom je zaštitom.


  Zanimljivosti

  Kada govorimo o asocijacijama na grad Split, zasigurno bismo prvo spomenuli splitsku rivu koja okuplja mnogobrojno lokalno stanovništvo i turiste u zanimljivom običaju –ispijanju kave.
  Uz druženje na rivi, obvezno pri dolasku u grad turisti i gosti moraju svratiti do kipa biskupa Grgura Ninskog koji će im, prema legendi, ako dodirnu njegov nožni palac, donijeti sreću ili ispuniti želju.

   Dozvole

  • Građevinska dozvola

  Opis nekretnine

  Kontaktirajte agenta

  Polja označena sa * su obavezna

  Prikazane cijene u Kn su okvirne i izračunate su na osnovu cijene u Eurima i srednjeg tečaja HNB u tekućem danu.