Otok Čiovo

Otok Čiovo je srednje-dalmatinski otok s kopnom povezan uz pomoć dva mosta, manjim mostom koji povezuje kopno i grad Trogir te većim pokretnim mostom koji povezuje Trogir i otok. Čiovo se dijeli na naselja Arbanija i Slatine na sjeveroistočnom dijelu, Žedno u unutrašnjosti te Okrug Gornji i Donji na zapadnoj obali, dok je južna strana otoka gotovo nenaseljena.

Otok Čiovo jedinstven je jadranski otok, s prekrasnim šljunčanim plažama, mirnom prirodom i okruženjem te kristalno čistim morem te je kao takav idealna lokacija za odmor obitelji s djecom. Kupnja nekretnine, kuće ili građevinskog zemljišta čest je slučaj kod mnogih koji posjete ovaj otok.


Znamenitosti

Glavnu znamenitost otoka čine sakralne građevine: Dominikanski samostan i Crkva sv. Križa. Dominikanski je samostan osnovan u 15. stoljeću, a u crkvi se nalazi vrijedna slikarska baština iz 17. stoljeća. Uz samostan, na otoku su još i Crkva Gospe od Prizidnica iz 16. stoljeća smještena usred hridi, Crkva sv. Mavra u unutrašnjosti otoka te u središtu otoka Crkvu blaženog Ivana Trogirskog.


Zanimljivosti

Otok Čiovo odlikuju male živopisne uvale koje su idealne za mirni odmor i odmak od svakodnevne vreve. Odmor na plaži te uživanje u gastronomskim delicijama i osvježavajućim pićima obilježit će vaš odmor na Čiovu.