ID: 1271-1
Vila, prodaja
1.260.000,00 € 9.307.947,60 kn
 • Mjesto: Hvar
 • Regija: Splitsko-dalmatinska
 • Tip ponude: prodaja
 • Podtip nekretnine: Vila
 • Cijena/m2: 2.863,64 €
 • Površina: 440,00 m2
 • Površina okućnice: 2.300,00 m2
 • Katnost: prizemlje+prvi+potkrovlje
 • 5
 • 6
Prekrasna vila smještena u mjestu Sv. Nedjelja u blizini grada Hvara ukupne površine 440 m2, izgrađena na parceli površine 2300 m2. Vila je izgrađena na tri etaže: prizemlje, prvi kat i potkrovlje. Prizemlje se sastoji od dvije spavaće sobe, tri kuhinje sa blagovaonicom i dnevnim boravkom, četiri kupaonice, tri terase i garaže. Prvi kat se sastoji od dvije spavaće sobe, jedne kupaonice, kuhinje i blagovaonice, dvije terase i dva balkona. Potkrovlje se sastoji od predsoblja i sobe, kuhinje, kupaonice i terase. Vila ima otvoren pogled na more i okolicu. Hvar je najduži i najsunčaniji hrvatski otok te jedan od najljepših na svijetu. Dio je srednjodalmatinskog arhipelaga. Otok Hvar poznat je po ugodnoj mediteranskoj klimi s blagim zimama, ugodno toplim ljetima i velikim brojem sunčanih sati. Hvar je poznat po svom važnom strateškom i nautičkom položaju, kulturnim i prirodnim spomenicima i književnosti, bogatstvu slojevitosti povijesnih razdoblja. Gospodarstvo se temelji na turizmu, vinogradarstvu, maslinarstvu i ribarstvu. Glavna mjesta na otoku povezana su državnom cestom D-116. Redovne trajektne veze s kopnom pristaju u Starom Gradu i Sućurju, a brzi putnički brodovi povezuju Jelsu i Hvar sa Splitom. Dok odvojenost od obale ponekad može biti hendikep, takodjer pruža i zaštitu od tvorničkih dimnjaka, gužvi na cestama i sličnih stvari koje nažalost dolaze s civilizacijom. Umjesto toga, tu su prostrana polja lavande, drevna stabla maslina i vinogradi, u jedinstvenoj harmoniji čovjeka i prirode. U gradu Hvaru i ostalim mjestima na otoku postoje brojna arheološka nalazišta i kulturne znamenitosti koje svjedoče o bogatoj i burnoj povijesti. Razvedena obala, brojne slikovite i kristalno čiste plaže, netaknuta priroda, obilje sunca, veoma bogata povijesna i kulturna baština, mirisi lavande, maslina i vina, kao i uvijek gostoljubivi domaćini razlozi su zbog kojih je otok Hvar nadaleko poznat.
  • Otok Hvar smješten je u Splitsko-dalmatinskoj županiji te pripada skupini srednje-dalmatinskih otoka, a današnje ima nosi iz grčkog jezika (grč. Pharos – svjetionik). otok je podijeljen u dva grada, Grad Hvar i Stari grad, te u dvije općine, Općina Jelsa i općina Sućuraj.

   Mnogobrojna pitoreskna mjesta na otoku Hvaru, poljoprivredna zemljišta s vinogradima i posađenom lavandom te ukusne gastronomske delicije koje odlikuju kraj povod su mnogim turistima za dolazak, ali i za kupnju nekretnine ili kupnju zemljišta kako bi tijekom cijele godine uživali u blagodatima sredozemne klime.


   Znamenitosti

   Na brdu iznad grada Hvara smještena je Hvarska tvrđava, sagrađena za vrijeme vladavine Venecije, a s koje se pruža prekrasan panoramski pogled na Hvar i Paklene otoke. Od tvrđave do glavnog gradskog trga pružaju se zidine, a u tvrđavi se može razgledati zbirka amfora. Uz mnogobrojne tvrđave i ostatke antičkog grada Farosa, Hvar odlikuje mnoge sakralne građevine poput Katedrale sv. Stjepana, Franjevačkog samostana, Crkava sv. Stjepana, crkva sv. Ante i crkva sv. Ivana.


   Zanimljivosti

   U posljednjih nekoliko godina, Hvar se razvio u turističku meku koju posjećuju mnoge poznate osobe pa su tako otoku ljetovali Michael Douglas, Gorge Clooney, Jack Nicholson, Sean Connery, Beyonce i Jay-Z te mnogi drugi glumci, sportaši i pjevači koji vole dobar provod i ukusne mediteranske specijalitete začinjene vrhunskom enološkom ponudom.
  Opis nekretnine
 • Pogled na more
  Prostori vezani uz nekretninu
 • Balkon
 • Garaža
 • Terasa
Prikazane cijene u Kn su okvirne i izračunate su na osnovu cijene u Eurima i srednjeg tečaja HNB u tekućem danu.