ID: 1231-1
Građevinsko zemljište, prodaja
70.000,00 € 75.000,00 € 554.279,25 kn
 • Mjesto: Omiš
 • Regija: Splitsko-dalmatinska
 • Tip ponude: prodaja
 • Podtip nekretnine: Građevinsko zemljište
 • Cijena/m2: 143,68 €
 • Površina: 522,00 m2
Prodajemo građevinsko zemljište u Marušićima s lijepim pogledom na more i otok Brač. Pravokutnog oblika (cca 30 m x 17 m), ukupne površine 522 m2, jugoistočne orijentacije. Koeficijent izgrađenosti 50%, visina Pr+3 etaže (maksimalne visine 13m). Vlasništvo uredno.
  • Grad Omiš smješten je na ušću rijeke Cetine, udaljen 21 kilometar od Splita, najvećeg grada Splitsko-dalmatinske županije. Omiš graniči s općinama Dugi Rat, Trilj, Dugopolje, Šestanovac, Cista Provo, Zadvarje i Brela. U gradu postoji nekoliko tvornica (tvornica rublja Galeb i tvornica tjestenine Cetina), koje uz turizam čine okosnicu gospodarstva.

   Udaljen od središta županije tek nekoliko kilometara, a ujedno odvojen od gradske gužve, Omiš je izvrstan grad za kvalitetan obiteljski život. U mnogobrojnoj ponudi nekretnina, na raspolaganju kupcima stoje građevinska zemljišta, kuće i stanovi na prodaju.


   Znamenitosti

   Na samom vrhu omiške Dinare nalazi se tvrđava Fortica, tvrđava s koje su gusaru mogli nadzirati kopno i more, jer se s tvrđave pruža pogled na Cetinu i otoke Brač, Hvar i Šoltu. Uz tvrđavu Foticu, poznata je i tvrđava Mirabella te mnogobrojne sakralne građevine i crkve.


   Zanimljivosti

   1951. godine u Omišu je započela tradicija Ludih skokova. Nakon vaterpolske utakmice igrači su se počeli na neobične načine bacati u more te tako zabavili publiku, što je ostalo zapamćeno više od same utakmice. Zanimljiv događaj iskorišten je za organizaciju događanja koje obilježava grad, a samo neki od naziva skokova govore koliko je manifestacija zabavna: ''palačinka'', ''plivačka štafeta s kišobranima'', ''skok na bakalar''…
Prikazane cijene u Kn su okvirne i izračunate su na osnovu cijene u Eurima i srednjeg tečaja HNB u tekućem danu.