ID: 1214-1
Samostojeća kuća, prodaja
180.000,00 € 1.330.270,20 kn
 • Mjesto: Šolta
 • Regija: Splitsko-dalmatinska
 • Tip ponude: prodaja
 • Podtip nekretnine: Samostojeća kuća
 • Cijena/m2: 1.406,25 €
 • Površina: 128,00 m2
 • Katnost: prizemlje+prvi
 • 3
Prodajemo kuću s velikom okućnicom smještenu na vrlo atraktivnoj i mirnoj lokaciji. Objekt ima dvije etaže, a sagrađen je na parceli površine 582 m2. Objekt je useljiv i namješten. Razvijena površina objekta: 128 m2. Korisna površina prizemlja iznosi 79,20 m2, od čega je površina stambenog korisnog dijela oko 33 m2, a ukupna tlocrtna površina gustirne i ostave iznosi oko 35 m2. Na prvom katu nalazi se stan koji se sastoji od kuhinje, kupaonice, tri spavaće sobe i balkona. Stan je nedavno potpuno renoviran. Ukupna tlocrtna površina ove etaže iznosi 64 m2 (55 m2 – zatvoreni stambeni prostor, 9 m2 – loggia). Ovaj stan ima zaseban ulaz s istočne strane objekta. Objekt je vrlo povoljno pozicioniran uz sjeverni rub parcele čime se osigurao prostran vrt s prednje strane objekta, pravilnog kvadratnog oblika, besprijekorno orijentiran (istok – jug – zapad) s ljetnom kuhinjom i kaminom. Osiguran parking. Kolni pristup objektu je sa sjeverne strane. Šolta je otok u srednjoj Dalmaciji (Južna Hrvatska), nedaleko od Splita, zapadno od Brača, površine 51,9 km², koji administrativno pripada Splitsko-dalmatinskoj županiji. Najviši vrh na otoku, Vela straža, nalazi se na nadmorskoj visini od 237 m, kod Gornjeg sela. Uz otok Šoltu, kod uvale Maslinica, nalazi se još sedam otočića. Glavno mjesto na otoku su Grohote. Za istaknuti je bogatstvo flore i posebno faune. Otok je naseljen od prapovijesti, a prvi put ga spominje Pseudoskilaks u 4. st. pr. Kr. pod imenom Olyntha. Kasnije nosi ime Osolenta. Dolaskom Hrvata se ime kroatizira u oblik Sulet. Otok nosi to ime do novog vijeka, kad pod utjecajem mletačke vlasti dolazi do romanizacije hrvatskog imena u oblik Šolta. Ipak, najveću ulogu za proširenje oblika Šolta ima Austro-Ugarska koja je mapirala jadransko područje u 19. stoljeću, koristeći talijanske toponime. Istražite i odmorite. Zaplivajte u ljepotu brojnih uvala s južne strane! Možete se okupati, plivati, loviti ribu - u tirkiznoplavim oazama. Uživajte u pogledu, prirodi, ljepoti i miru šoltanskih plaža, stvorenih za odmor i opuštanje. Istražite što Vam Šolta nudi za aktivni odmor. Idealan zemljopisni položaj – blizina Splitu od 9 nm ili 17 km – čini Šoltu fantastičnom destinacijom za vaš odmor ili jednodnevni izlet. Dobra brodska povezanost i oaza vam je na dohvat ruke! U tom smislu, Šolta vam nudi: biciklizam, pješačenje, vožnju brodićima i kajacima, ronjenje uz instruktora i razne izlete.
  • Otok Šolta je jedan od srednje-dalmatinskih otoka, smješten zapadno od otoka Brača, južno od otoka Hvara i nedaleko od Splita. Od kopna je odijeljen Splitskim kanalom, a podijeljen je na mnogobrojna naselja u unutrašnjosti i uz obalu otoka. Posebnu zanimljivost čini sedam otočića na zapadnoj strani otoka, od kojih je na najvećem sagrađena i crkva s Benediktinskim samostanom.

   Otok Šoltu u unutrašnjosti čine šoltanska polja Gornje polje, Srednje polje i Donje polje, koja se odlikuju zemljom crvenicom i mnogobrojnim vinogradima, voćnjacima, maslinicima i vrtovima punim plodovima. Uz poljoprivredna zemljišta za kupnju, na otoku se mogu pronaći i mnogobrojna građevinska zemljišta i nekretnine za prodaju.


   Znamenitosti

   Otok Šoltu odlikuju mnogobrojne sakralne građevina pa se tako ističu crkva sv. Nikole u Stomorskoj, crkva Bogorodice u Nečujmu, crkva sv. Ivana u Gornjem Selu, crkva sv. Stjepana u Grohotama, crkva sv. Martina u Donjem Selu te mnoge druge manje crkve razbacane po otoku. Uz navedeno, na otoku postoji više od 200 povijesnih pronalazaka (mozaici, sarkofazi, tornjevi…)čak iz doba prethistorije.


   Zanimljivosti

   Simbol otoka je 'čuvita' koja označava malu sovu. Nekad pogrdan naziv, danas poprima pozitivne konotacije, a stanovnici Šolte nerijetko se nazivaju 'čuvitari'.
  Opis nekretnine
 • Namješteno
  Prostori vezani uz nekretninu
 • Balkon
 • Skladište
 • Vrt
Prikazane cijene u Kn su okvirne i izračunate su na osnovu cijene u Eurima i srednjeg tečaja HNB u tekućem danu.