• Split
  Split je najveći grad i upravno središte Splitsko-dalmatinske županije te drugi po veličini grad u Hrvatskoj. Smješten je na Splitskom poluotoku, s najstarijom jezgrom podno brda Marijan, a okružuju ga dalmatinski otoci Brač, Hvar, Šolta i Čiovo.
  više
 • Brač
  Brač je najveći srednjodalmatinski otok te treći po veličini otok Jadranskog mora. Odlikuju ga sve karakteristike mediteranske klime, a naziva se i najsunčanijim otokom budući da broji 2700 sunčanih sati godišnje, što je mnogima poticaj za kupnju kuće ili najam apartmana za godišnji odmor.
  više
 • Hvar
  Otok Hvar smješten je u Splitsko-dalmatinskoj županiji te pripada skupini srednje-dalmatinskih otoka, a današnje ima nosi iz grčkog jezika (grč. Pharos – svjetionik). otok je podijeljen u dva grada, Grad Hvar i Stari grad, te u dvije općine, Općina Jelsa i općina Sućuraj.
  više
 • Otok Šolta
  Otok Šolta je jedan od srednje-dalmatinskih otoka, smješten zapadno od otoka Brača, južno od otoka Hvara i nedaleko od Splita. Od kopna je odijeljen Splitskim kanalom, a podijeljen je na mnogobrojna naselja u unutrašnjosti i uz obalu otoka. Posebnu zanimljivost čini sedam otočića na zapadnoj strani otoka, od kojih je na najvećem sagrađena i crkva s Benediktinskim samostanom.
  više
 • Otok Čiovo
  Otok Čiovo je srednje-dalmatinski otok s kopnom povezan uz pomoć dva mosta, manjim mostom koji povezuje kopno i grad Trogir te većim pokretnim mostom koji povezuje Trogir i otok. Čiovo se dijeli na naselja Arbanija i Slatine na sjeveroistočnom dijelu, Žedno u unutrašnjosti te Okrug Gornji i Donji na zapadnoj obali, dok je južna strana otoka gotovo nenaseljena.
  više